Un gol no desconto provoca a derrota da S.D. Compostela en Tafalla

18 de Xaneiro de 2016

Foto_Peña Sport

A pesar do estreo de Fredi no banco santiagués, a S.D. Compostela segue sen atopar o camiño do gol. O desacerto e a escasa fortuna volveron facer mella novamente na Esedé, prolongando unha dinámica negativa que precisa canto antes un xiro radical. O partido ante o Peña Sport presentábase como unha boa oportunidade para levarse os tres puntos ante un rival directo, pero o conxunto local logrou deixar a vitoria na seu feudo grazas a un gol de Cardo no minuto 92.

Ao pouco de empezar o partido os reflexos de Pato salvaron ao Compostela de encaixar o primeiro tanto nunha clara ocasión do Peña Sport; acción que servía de aviso para os homes de Fredi Álvarez, coñecedores de que non llo ían a poñer nada fácil en Tafalla. Durante a primeira metade o Compostela logrou controlar o partido, evitando accións de perigo na súa área. Mentres, en ataque, a Esedé dispuxo de dúas boas accións para marcar; un remate de Orbegozo e outro de Bicho de cabeza, pero o escaso acerto provocou que ambos equipos marchasen ao descanso sen goles no marcador.

Na reanudación a S.D. Compostela tivo os seus mellores minutos e dispuxo dalgunha ocasión para marcar; pero tamén o Peña Sport empezou a adiantar liñas buscando os tres puntos. Eran minutos de intercambio, sen claro dominio, e onde os dous porteiros -Pato e Tanis, -o porteiro do Pena Sport-, lograban manter o choque sen goles grazas ás súas boas intervencións.

Joaquín tivo unha boa oportunidade cando se facía cun rexeite na área tras unha boa acción pola banda dereita, pero o seu remate non viu o camiño do gol. Todo facía indicar que Fredi debutaría cun empate en Tafalla pero no tempo de prolongación, no último minuto do engadido, chegaba o queixume para a S.D. Compostela. O Peña Sport pechaba o partido cun 1- 0 tras un centro desde a banda dereita que remataba de cabeza Cardo. Un tanto que outorgaba os tres puntos aos de Tafalla e deixaba á Esedé desmoralizada ao ver que cada xornada a brecha cara á permanencia agrándase.

Con todo aínda quedan moitos partidos por disputar; hai marxe de manobra, a segunda volta non fixo máis que comezar. Polo de súpeto a próxima cita será o sábado que vén en San Lázaro ás 18:00h e ante o Izarra.

SD Compostela
🙌 RECORDA cada ABONADO maior de 16 anos pode retirar unha INVITACIÓN no Punto de Información do Centro Comercial As Cancelas ata o SÁBADO (ℹ️ Horario: 10.30-21.00)🩵🤍 Van xa máis de 200 INVITACIÓNS entregadas!!!💪 O domingo, gañamos entre todos!!!#composrealavilésindustrial ... See MoreSee Less
Ver en Facebook

6 hours ago

🙌 RECORDA cada ABONADO maior de 16 anos pode retirar unha INVITACIÓN no Punto de Información de @ascancelas ata o SÁBADO (ℹ️ Horario: 10.30-21.00)🩵🤍 Van xa máis de 200 INVITACIÓNS entregadas!!!💪 O domingo, gañamos entre todos!!!#ComposRealAvilésIndustrial ... See MoreSee Less

10 hours ago

🩵🤍 Ana Méndez, xerente de Galicia Calidade, entidade patrocinadora do partidazo deste domingo contra o Real Avilés Industrial C.F., estivo presente esta mañá no adestramento dos nosos🙌 Unha visita especial, na que os animou para que acaden unha nova vitoria#composrealavilésindustrial ... See MoreSee Less

2 days ago

🤝 Manu Barreiro visitou o pasado venres aos nenos e nenas do CEIP de Arzúa🩵🤍 Un encontro, enmarcado nas actividades de promoción do deporte e dos valores do noso patrocinador Proxecto Touro - Cobre San Rafael, no que puido compartir a súa experiencia no mundo do fútbol🙌 Unha gran visita, na que tamén entregou invitacións para o partidazo decisivo ante o Real Avilés Industrial C.F.#composrealavilésindustrial ... See MoreSee Less

4 days ago

🩵🤍 UN DOMINGO PARA DALO TODO NO CAMPO E NA BANCADA🙌 Por cortesía do patrocinador, Galicia Calidade, cada abonado maior de 16 anos pode retirar unha INVITACIÓN (a partir de mañá) no Centro Comercial As Cancelasℹ️ A invitación pode recollerse, desde mañá martes e ata o sábado, das 10.30 ás 21.00 no Punto de Información🆚 Real Avilés Industrial C.F. 🗓️ 28.04.24⏰ 12.00🏟️ Estadio Vero Boquete🫂 𝐏𝐚𝐭𝐫𝐨𝐜𝐢𝐧𝐚 Galicia Calidade 🎟️ Entradas Online 👉 app.cluber.es/clubes/64770af75c3ab340920086/pagos/661f807a570bb914716190#composrealavilésindustrial ... See MoreSee Less