A S.D. Compostela suma un punto no Estadio Reino de León

29 de Febreiro de 2016

Foto Cultu

A S.D. Compostela tivo o mel nos beizos para conseguir a súa primeira vitoria a domicilio na tempada co gol de Guillem Martí no minuto 36, pero o equipo leonés derribou o soño dos de Fredi ao marcar o gol do empate na segunda parte que selou un reparto de puntos ao final do encontro.

O equipo santiagués saíu a por todas no Estadio Reino de León e pesar de que o cadro leonés conseguiu dominar os primeiros minutos, os home de Fredi, ben replegados, lograban frear as contras do rival. Pouco pouco o Compostela fíxose coa posesión do balón e empezou a marcar as xogadas e a sacar vantaxe da ansiedade da Cultural, que buscaba a vitoria para manter as opcións de disputar o Play Off.

A Esedé empezou a xerar ocasións de perigo e o gol dos santiagueses chegaba no minuto 36 cando Guillem Martí recuperou un balón tras un saque de córner e logrou marcar o primeiro tanto do partido no medio da zaga leonesa.

O gol de Guillem deixou tocados aos locais e a S.D. Compostela, que se sentía máis cómoda, intentaba sacar maior vantaxe con boas accións coma unha xogada entre Jordan e Camacho, pero o disparo do portugués marchábase fóra por pouco. Tamén de novo Jordan, o mellor do cadro santiagués, tivo nas súas botas o segundo gol antes de que o árbitro pitase o descanso, pero o xuíz de liña sinalaba fóra de xogo.

Tralo paso por vestuarios as cousas cambiaron para a Esedé; o equipo dirixido por Juan Fernando, o adestrador da Cultural, saíu de novo ao terreo de xogo cunha actitude máis ofensiva e con Aketxe creando perigo nas posicións adiantadas. Con todo o Compostela aínda puido xerar oportunidades en busca do segundo gol como o man a man de Guillem con Palatatsí, o porteiro da Cultu, que finalmente logrou parar o disparo do mallorquín.

O porteiro da Cultural volveu actuar pouco despois ao despexar ao larguero un disparo envenenado de João Camacho, que estivo aportando todo o partido pero sen sorte na finalización.

A ansiedade apertaba á Cultural e Juan Fernando apurou cambios no seu once para revitalizar ao equipo dando entrada a Sultán e Gonzalo. Os cambios tiveron efecto, pois o mesmo Gonzalo puxo o gol do empate no minuto 80 cun remate de cabeza.

Durante os dez últimos minutos do encontro a Cultural foi a por todas en busca da remontada na súa feudo. Tamén Fredi apurou os seus últimos cambios dando minutos a Bicho e Javi Moreno para exprimir calquera oportunidade. Foron minutos de tolemia ata que o árbitro indicou o final do partido cun empate a uns no marcador.

A S.D. Compostela enfrontarase o vindeiro domingo ante o Burgos C.F. (17.00h), tralo empate de hoxe, San Lázaro vivirá un encontro coma se dunha final tratásese para seguir manténdose vivos.

Fotografía: María Del Blanco

FICHA TÉCNICA

CULTURAL E DEPORTIVA LEONESA (1): Jorge, Aitor Núñez, Santi Santos, Bardal, Villarejo, Nacho Matador, Marcos Álvarez-(Víctor Díaz, min 63), Iosu-(Sultán, min 72), Aketxe, Cristóbal, Javi Navas-(Gonzalo, min 72)-(1).

S.D. COMPOSTELA (1): Pato, Josu, Jimmy, Marcos Rodríguez, Catú, Sergio Sánchez, Jordan-(Goti, min 74), Manu Rodríguez, Guillem (1), Joaquín-(Bicho, min 83), Camacho-(Javi Moreno, min 89).

GOLES: 0-1 (Min 36), 1-1 (Min 80).

ÁRBITRO: Carlos Álvarez Fernández do Comité Territorial Riojanó sancionou con cartón amarela por parte da S.D. Compostela a: Josu (Min 19) Jordan (Min 39), Catú (Min 61), Joaquín (Min 70).

Por parte da Cultural E Deportiva Leonesa amonestou con cartón amarela a Cristóbal (Min 37).

INCIDENCIAS: Partido correspondente á 27ª xornada de liga no Estadio Reino de León con 1493 espectadores.

5 hours ago

🙌 RECORDA cada ABONADO maior de 16 anos pode retirar unha INVITACIÓN no Punto de Información do Centro Comercial As Cancelas ata o SÁBADO (ℹ️ Horario: 10.30-21.00)🩵🤍 Van xa máis de 200 INVITACIÓNS entregadas!!!💪 O domingo, gañamos entre todos!!!#composrealavilésindustrial ... See MoreSee Less

5 hours ago

🙌 RECORDA cada ABONADO maior de 16 anos pode retirar unha INVITACIÓN no Punto de Información de @ascancelas ata o SÁBADO (ℹ️ Horario: 10.30-21.00)🩵🤍 Van xa máis de 200 INVITACIÓNS entregadas!!!💪 O domingo, gañamos entre todos!!!#ComposRealAvilésIndustrial ... See MoreSee Less

9 hours ago

🩵🤍 Ana Méndez, xerente de Galicia Calidade, entidade patrocinadora do partidazo deste domingo contra o Real Avilés Industrial C.F., estivo presente esta mañá no adestramento dos nosos🙌 Unha visita especial, na que os animou para que acaden unha nova vitoria#composrealavilésindustrial ... See MoreSee Less

🤝 Manu Barreiro visitou o pasado venres aos nenos e nenas do CEIP de Arzúa🩵🤍 Un encontro, enmarcado nas actividades de promoción do deporte e dos valores do noso patrocinador Proxecto Touro - Cobre San Rafael, no que puido compartir a súa experiencia no mundo do fútbol🙌 Unha gran visita, na que tamén entregou invitacións para o partidazo decisivo ante o Real Avilés Industrial C.F.#composrealavilésindustrial ... See MoreSee Less

🩵🤍 UN DOMINGO PARA DALO TODO NO CAMPO E NA BANCADA🙌 Por cortesía do patrocinador, Galicia Calidade, cada abonado maior de 16 anos pode retirar unha INVITACIÓN (a partir de mañá) no Centro Comercial As Cancelasℹ️ A invitación pode recollerse, desde mañá martes e ata o sábado, das 10.30 ás 21.00 no Punto de Información🆚 Real Avilés Industrial C.F. 🗓️ 28.04.24⏰ 12.00🏟️ Estadio Vero Boquete🫂 𝐏𝐚𝐭𝐫𝐨𝐜𝐢𝐧𝐚 Galicia Calidade 🎟️ Entradas Online 👉 app.cluber.es/clubes/64770af75c3ab340920086/pagos/661f807a570bb914716190#composrealavilésindustrial ... See MoreSee Less